Haziran 2012 tarihinde yayınlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile hayatımıza giren Risk Analizi, Acil Eylem Planı, Çalışan Personel İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, İşe Giriş Muayeneleri, Periyodik Sağlık Kontrolleri konularında yasal zorunluluk başlamış olup, 01/01/2013 tarihi itibariyle bir çalışanı dahi olsa yapılmış olması zorunludur. Çalışma Bakanlığı tarafından yapılacak olan denetimlerde Risk analizi yapmamak ya da yaptırmamak ilk ay için 3.234 TL, devam eden aylarda her ay için 4.851 TL para cezaları ile karşı karşıya kalınacaktır. Ayrıca Acil eylem planı, eğitim konularında da benzer para cezaları uygulanacaktır.
Bu madde ile ilgi olarak; Apartman, site, okul, market, kasap, kuaför, bayi ve satış hizmetleri, teknik servisler, pastane, kafeterya, büro ve danışmanlık hizmetleri, inşaat, akaryakıt istasyonları, çiftlikler, avcılık, orman işleri, balıkçılık, madenler, sebze ve meyve suları imalatı ile satışı, süt ve süt ürünleri imalatı ile satışı, et ve et ürünleri imalat ve satışı, fırın ve unlu mamuller imalat ve satışı, hayvan yemleri imalat ve satışı, alkollü içecekler imalat ve satışı, tekstil, dokuma, giyim, halı ve kilim imalat ve satışı, deri ve ürünleri imalat ve satışı, kağıt, kırtasiye ürünleri imalat ve satışı, sanayi gazları imalatı, gübre, haşere ilaçları imalat ve satışı, kauçuk, plastik ürünleri imalat ve satışı, cam, seramik, inşaat malzemeleri satışı, soğuk sıcak şekillendirme yapılan yerler, spor malzemeleri imalat ve satışı … vb yerler kanun kapsamında yer almaktadır.
Tüm iş yerleri için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri, Risk Analizleri, Acil Eylem Planları, Çalışan Personel için İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri, İşe Giriş Muayeneleri, Periyodik Sağlık Kontrolleri uzman kadromuzca yapılmaktadır. Uygun fiyatlar için bizimle iletişime geçiniz.